De Nieuwjaarswedstrijd is de traditionele opening van het nieuwe wedstrijdschaatsjaar voor de jeugd. De IJVL was in alle categorieën vertegenwoordigd, behalve bij de junioren B, de jongens junioren C en de meisjes benjamins. Alle categorieën reden 2 rondes, behalve de benjamins, die deden er 1.

Er werd gestart met de categorie meisjes welpen. Marieke Kok was onze enige vertegenwoordiger. Zij reed een mooi PR van 54,35.


Bij de jongens welpen kwam Floris Aleman tot een tijd van 54,46. Emil Klijn is goed bezig dit seizoen en hij liet vandaag weer een mooi PR noteren van 50,21, waarmee hij de 50 secondengrens nu wel heel dicht genaderd is! Jelle Kokkedee kwam dit seizoen nog niet in de buurt van zijn PR van vorig seizoen, wat op  47,37 stond. Bij de Nieuwjaarswedstrijd viel alles nu wel op zijn plaats bij Jelle, wat resulteerde in een heel mooi PR van 44,72! Dit leverde Jelle een hele mooie 5e plaats op! Twee keer in de week trainen werpt voor Jelle nu duidelijk zijn vruchten af.


Bij de meisjes mini’s was er een PR voor Renske Ansink, die 1:12,02 reed. Elin van de Kop maakte haar wedstrijddebuut met een tijd van 1:21,49.


Bij de jongens mini’s was er een hele mooie 6e plaats voor Dorian Hogan, die een mooi PR noteerde van 55,65.


Onze jongste rijders, de benjamins, die deden het ook goed. Wouter Kok reed 39,69 en werd daarmee 6e. Bram van der Lubben reed een mooi PR van 49,77.


Bij de meisjes pupillen reed Yara van de Kop 0,05 sec. van haar PR af, wat nu op 52,61 staat.
Alannah Seegers besloot een grotere hap uit haar PR te nemen, zij heeft nu 47,08 staan. Dat was een verbetering van ruim 5 seconden!
Valerie Aarts liet ook iets heel moois zien, want zij ging voor het eerst onder de 40 seconden! Met 39,78 legde zij beslag op de 5e plaats. Valerie blijft mooie resultaten boeken en is niet te stoppen! Ze haalde twee dagen later ook nog een mooie 16e plaats op het Zuid-Hollands Kampioenschap in Den Haag.


Bij de jongens pupillen was er ook een dik PR voor Teunis Nieland, die ging met 57,20 ook 5 seconden sneller dan hij ooit is geweest.


Als laatste kwamen onze meiden junioren C op het ijs. Julia Vonk (die pupil is) mocht in deze categorie starten, omdat er een plekje over was. Julia maakte daar dankbaar gebruik van en reed een dik PR van 3 seconden! Haar PR is nu 50,62. Veerle Schenkelaars volgde Julia’s voorbeeld door ook een dik PR te rijden. Veerle had het grootste PR van de IJVL ploeg gereden, namelijk 6 seconden!
Veerle had 56,90 staan en maakte daar zomaar 50,55 van. Heel goed gedaan van haar!


En op de valreep viel de IJVL toch nog in de prijzen, daar zorgde Ronja van Rijn voor. Ronja reed een PR en kwam uit op een tijd van 40,55. Dit leverde haar net als vorig seizoen een bronzen medaille op. De winnares van de PR-bokaal van 2016-2017 liet zien dat ze nog steeds progressie maakt. Daar mag ze trots op zijn.


De complete uitslag van de nieuwjaarswedstrijd is hier te vinden.

wie is online?

We hebben 225 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer