Zaterdagochtend 13 januari 2018 was het tijd voor het eerste Districtkampioenschap van 2018. Zoals altijd waren de welpen als eerste aan de beurt. Dit jaar had de IJVL 4 welpen aan de start 3 jongens en 1 meisje.

Marieke Kok was onze vertegenwoordiger bij de meisjes. Marieke is goed bezig dit seizoen, vorige week reed ze nog een nieuw PR op de 2 rondes bij de Nieuwjaarswedstrijd (54,35). Deze keer geen PR’s voor Marieke, met 57,90 (2 rondes) en 30,99 (1 ronde) behaalde ze een 18e plaats precies in het midden van het klassement.


Bij de jongens mocht Floris Aleman als eerste van onze 3 rijders. Floris had zichzelf bij de clustercompetitie in december al goed verbeterd met een PR van 52,04. Floris startte goed, maar kwam daarna helaas ten val waardoor er geen goede klassering meer inzat voor hem. De 1 ronde ging beter, Floris viel niet en kwam tot 29,39. Volgende week  mag Floris in de herkansing bij de volgende clustercompetitie.


Bij Emil Klijn ging het beter. Bij de Nieuwjaarswedstrijd behaalde hij al een PR van 50,21 op de 2 ronden, en vandaag lukte het Emil om voor het eerst onder de 50 seconden te rijden! Emil zijn nieuwe PR is 49,51. Ook de 1 ronde ging goed, die reed Emil in een klein PR van 26,67. Hiermee behaalde Emil de 12e plaats in het eindklassement!

Als laatste van onze rijders was Jelle Kokkedee aan de beurt. Jelle sloot het vorige seizoen af met 47,37 op de 2 ronden, maar daar was hij tot de Nieuwjaarswedstrijd nog niet bij in de buurt gekomen. Bij de Nieuwjaarswedstrijd viel alles weer op zijn plek en reed Jelle een heel mooi PR van 44,72. Dat was goed voor een 5e plaats en als Jelle bij het DK weer zo goed zou kunnen rijden, dan zou hij kansrijk zijn om in de prijzen te vallen.


Op de 1e afstand, de 2 rondes kwam Jelle met 45,78 weer in de buurt van zijn PR van de Nieuwjaarswedstrijd. Hij had de 7e tijd, maar met het vooruitzicht dat de 1 ronde nog gereden moest worden en de verschillen tussen plek  5, 6 en 7 klein waren betekende  dat Jelle kans had om in de medailles te gaan rijden. Daarvoor moest hij nog een plek naar boven opschuiven.


De 1 ronde is een specialiteit voor een snelle starter als Jelle. Vorig seizoen reed Jelle nog een 24’er op deze afstand,  daarbij kwam hij wel ten van, dus echt warme herinneringen aan dat PR had hij dus niet…..


Maar nu was er een nieuwe kans om een 1 ronde PR te rijden en daar slaagde Jelle glansrijk in! Jelle startte fel en kwam uit op 23,59, de 4e tijd in het deelnemersveld. In de totaalstand bleek die tijd heel belangrijk, want daarmee steeg Jelle van de 7e naar de 5e plaats en mocht hij dus op het erepodium plaatsnemen en een mooie medaille mee naar huis nemen. Een prachtig hoogtepunt in de carrière van deze jonge schaatser!


De complete uitslag van het districtkampioenschap voor welpen is hier te vinden.

wie is online?

We hebben 383 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer