Het tweede Districtskampioenschap van het schaatsseizoen was vanmorgen. Anders dan in voorgaande seizoen was dit keer het DK voor Mini’s en Benjamins het tweede Districtskampioenschap.

IJVL was weer goed vertegenwoordigd bij deze wedstrijd, met 6 kinderen aan de start.

 

De eerste categorie was de meisjes mini’s. Elin van de Kop was als eerste aan de beurt. Elin debuteerde dit jaar tijdens de Nieuwjaarswedstrijd en was nu alweer toe aan haar derde wedstrijd. Op de 2 ronden reed zij een tijd van 1:22,12. Op de 1 ronde verbeterde Elin voor het eerst haar PR! Elin had 44,04 neergezet tijdens de clusterwedstrijd en een week later verbeterde ze deze tijd dus al. Haar nieuwe toptijd is 42,81.

Renske Ansink heeft al meer wedstijdervaring. Op de 2 ronden kwam ze helaas ten val, waardoor een PR er niet meer in zat. Ze reed 1:19,27. Op de 1 ronde ging het beter, Renske reed 35,08 en dat betekende een klein PR van 0,7 seconden.  Elin en Renske werden met deze tijden 40e en 32e in het klassement.

Bij de jongens mini’s kwamen drie IJVL’ers aan de start. Boris Riksma had pech, want hij kwam 2 keer ten val. Hierdoor kwam hij niet aan zijn tijden van vorig seizoen. Boris reed 1:55,36 op de 2 ronden en 56,98 op de 1 ronde.

Collin Markesteijn reed zijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Helaas lukte het niet om nieuwe PR’s te rijden. Collin reed 1:13,22 op de 2 ronden en 36,35 op de 1 ronde. Dat leverde een 26e plaats op.

Dorian Hogan kwam in de buurt van zijn PR’s, maar haalde ze net niet. Op de 2 ronden kwam hij tot 56,38 en op de 1 ronde tot 28,63 (dat scheelde maar 2 tienden met zijn PR). Maar deze tijden leverde Dorian wel een mooie 8e plaats op in het klassement.

Als laatste kwam Wouter Kok aan de start bij de benjamins. Wouter volgde in de laatste weken van het vorige seizoen het voorbeeld van zijn zus Marieke door ook bij IJVL te komen schaatsen. Dit seizoen ging hij voor het eerst wedstrijden rijden. Wouter moest vandaag heel veel geduld hebben. Hij was namelijk al vanaf het begin van de wedstrijd op het ijs, omdat moeder Annemiek een jurytaak had bij de bandjes, terwijl hij pas in een van de laatste ritten aan de beurt was.

Toen het eenmaal zover was liet Wouter zien dat hij al behoorlijk vooruit is gegaan dit seizoen. Hij verbeterde zijn PR van 2 december op de 2 ronden met maarliefst 8 seconden! Hij ging van 1:24,58 naar 1:16,51. Dit was de 6e tijd van alle jongens benjamins. Op de 1 ronde zette Wouter met 37,46 ook een goede tijd neer. Doordat hij sneller was dan zijn concurrent van Rijnstreek steeg Wouter naar de 5e plaats in het klassement en mocht hij na afloop op het podium komen om een mooie medaille op te halen! Een mooi hoogtepunt in de carrière van deze jonge schaatser, die pas net begonnen is!


De volledige uitslag is hier te vinden.

wie is online?

We hebben 529 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer