De Holland Cup 3 in het koude Hoorn dit weekend was een groot succes voor onze IJVL-toppers. Zowel Roxanne van Hemert als Tijmen Snel werden op de zondag tweede op de 1000 meter. Tijmen bereikte die positie ook op de eerste dag op de 1500 meter. Ze deden daarmee goede zaken voor het klassement op die afstanden!

 

Dit weekend werd de derde wedstrijd in de Holland Cup afstanden gereden - de serie wedstrijden voor de nationale subtop waaraan geregeld ook de absolute toppers deelnemen. In Hoorn was de temperatuur laag en de wind maakte het nog kouder. Dat deerde Roxanne niet, zij reed een degelijke eerste dag. Op de 500 meter eindigde ze op de 9e plaats in 40.91. Op de 1500m ging zij goed tot de 1100m maar de laatste ronde kostte haar (en vele rijdsters) moeite. Daarin was ze niet uniek: de meester rijd(st)ers hadden moeite met de laatste ronde, het was zwaar in Hoorn. Roxanne kwam uit op 2.06.28, goed voor een 7e klassering.

 

Tijmen had een valse start, op de 500m struikelde hij twee keer bijna, handen op het ijs - en ook in de laatste bocht had hij moeite met zijn evenwicht. Het was nog verbazingwekkend dat hij onder de 38 seconde reed! Een rit om gauw te vergeten, en dat lukte ook: op de 1500m ging hij uitstekend van start, zijn laatste ronde was echter zeer moeizaam. Omdat inmiddels de tijdwaarneming was uitgevallen, moesten de toeschouwers lang gissen naar de eindtijd en -eindklassering. Uiteindelijk bleek zijn 1.53.76 ruim voldoende voor de tweede plek achter Wesley Dijs en mocht Tijmen het podium beklimmen. Daarmee liep Tijmen in het tussenklassement 10 punten uit op de nummer drie van de avond, Jeroen Janissen, en blijft leider.

 

Op de tweede dag zette Roxanne op haar favoriete afstand, de 1000m, een sterke rit neer. In 1.19.92 eindigde ze vlak achter winnares Manouk van Tol, maar ver voor ploeggenote Tessa Boogerd. Daarmee springt Roxanne volgens onze snelle berekening van de vierde naar de gedeelde eerste plaats in het tussenklassement van de 1000 meter!

 

Ook Tijmen reed de tweede dag een heel sterke race op de 1000 meter. Met zijn 1.12.83 liet hij vele sprinters achter zich, opnieuw moest hij alleen Wesley Dijs voor zich laten. En dus stond hij voor de tweede keer op de tweede plek van het podium. Net als Roxanne maakte hij volgens one inschatting een sprong in het tussenklassement, van 9 naar een gedeelde 3e plaats, vlak achter nummer 2.

 

De finale van de Holland Cup in Breda (3-4 maart) wordt dus spannend voor Roxanne en Tijmen!

 

Verslag schaatsen.nl

Uitslagen schaatsen.nl

 

wie is online?

We hebben 398 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer