Op 10 februari stond alweer het laatste Districtkampioenschap van de Leidse IJshal op het programma. Nu waren de pupillen aan de beurt, dat is de oudste categorie waarvoor nog een DK wordt georganiseerd in Leiden. De junioren rijden hun DK op de grote baan van Haarlem.


Voor de IJVL begon de wedstrijd met Yara van de Kop. Zij reed in november haar laatste PR, daarna liep het een tijdje niet zo lekker met haar wedstrijden. Nu lukte het Yara eindelijk weer om een mooi PR te rijden. Op de 2 rondes kwam ze tot 51,59 en daarmee een ruime seconde sneller dan de 52,80 waarmee ze het seizoen was begonnen. Een mooie opsteker voor haar en aangezien ze vorig seizoen tijdens de laatste wedstrijden op haar best was volgt er misschien nog een mooie tijd in maart…..? Op de 1 ronde kwam ze tot 26,48 en dat was een paar tienden sneller dan haar PR van november.

Julia Vonk had vandaag haar dag niet, ze kwam met 53,83 en 27,47 niet in de buurt van haar PR’s. In maart mag Julia in de herkansing.

Alannah Seegers had ook geen PR’s vandaag. Zij reed 47,10 en 24,68 en daarmee kwam de Leidse Basisschoolkampioen net tekort voor een plek in de top 10 (11e plaats).

Bij de jongens hadden we met Tygo Zwinkels één vertegenwoordiger. Tygo had een topdag vandaag. Op de 2 rondes had hij een PR staan van 50,90 van december 2017. Dit PR heeft hij vermorzeld, want hij kwam na een hele goede start en een geweldig mooie race uit op 45,64 en Tygo was daarmee ruim 5 seconden sneller dan zijn oude toptijd! Ook op de 1 ronde liet hij zijn topvorm zien, ook hier verpulverde hij zijn PR, want hij ging van 25,55 naar 23,07! De 1 ronde is een specialiteit van Tygo, want hij kan heel goed starten, maar daar wordt dan ook elke week op geoefend.

Tygo reed op de 1 ronde en de 2 rondes de 10e tijd, maar de totaaltijd leverde een 11e plaats op in het klassement. Daarom mocht hij ook nog meedoen met de mass start wedstrijd en dat deed hij prima, maar een medaille zat er niet in. Neemt niet weg dat Tygo fantastisch gepresteerd heeft vandaag!

In de top van het klassement hadden wij Valerie Aarts als vertegenwoordiger. Valerie reed een mooie rit op de 2 rondes die haar wederom onder de 40 seconden bracht (39,86). Er was heel veel concurrentie voor een plek in de top-6, maar Valerie hield het hoofd koel en reed ook een hele goede 1 ronde (21,80) en daarmee legde ze beslag op de 5e plaats en mocht ze een medaille in ontvangst nemen!

Maar het werd nog mooier, want tijdens de afsluitende mass start over 10 rondes behaalde Valerie de 2e plaats en dus een mooie zilveren medaille! Achter de ongenaakbare Patricia Koot liet Valerie zich niet uit de tent lokken. Ze reed constant op een prima 3e plaats en ging in de laatste rondes naar de tweede plaats toe om die niet meer weg te geven. Ze geeft Valerie nog meer glans aan het topseizoen dat ze doormaakt!

Voor de volledige uitslag van het districtskampioenschap, klik hier. En voor de uitslag van de pupillenmarathon, klik hier.

wie is online?

We hebben 244 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer