Zaterdag 24 maart was de prijsuitreiking van de Clustercompetie seizoen 2017-2018. Het was de eerste editie van deze competitie, waarin de kinderen van de nauw samenwerkende schaatsclubs IJVL, Zoeterwoude, STGV en Stompwijk tegen elkaar streden om de titel ‘Kampioen van het Cluster Zuid van het District Sassenheim’.


Er hebben veel kinderen van de IJVL meegedaan gedurende het seizoen en een aantal daarvan viel in de prijzen.

In de jongste categorie , de benjamins hadden wij Wouter Kok als enige vertegenwoordiger. Wouter was eerder in het seizoen al de nummer 5 van het District Kampioenschap. De benjamins reden steeds 1 ronde. Wouter begon zijn seizoen met 37,04 en eindigde met 32,46. Uiteindelijk bleek dat zijn totaalscore goed was voor een zilveren medaille, een hele mooie prestatie in zijn eerste volledige seizoen als schaatser!

Bij de mini’s viel Renske Ansink in de prijzen bij de meisjes. Renske zette haar PR’s dit seizoen op 1:06,44 (2 rondes) en 31,96 (1 ronde). Haar totaalscore leverde de 3e plaats op in het eindklassement!

Bij de jongens werd Dorian Hogan de kampioen! Dorian zette zijn PR’s dit seizoen op 28,44 (1 ronde) en 55,56 (2 rondes). Dorian presteerde gedurende het seizoen constanter dan zijn concurrenten en daarom leverde zijn totaalscore hem de gouden medaille op.

Bij de welpen zijn pakten de IJVL’ers de meeste medailles. Bij de meisjes welpen was het spannend welke kleur medaille Marieke Kok zou gaan veroveren. Dat ze op het podium terecht zou komen was wel bekend, maar in Claire Vermeulen van Zoeterwoude had ze een geduchte tegenstander.

Marieke heeft dit seizoen mooie vooruitgang laten zien, ze startte het seizoen met een PR van 1:00 op de 2 rondes en gedurende het seizoen heeft ze daar mooi 6 seconden vanaf gehaald (54,35).

Nu bleek dat Marieke het meest constant heeft gepresteerd dit seizoen, want ze werd als kampioen naar voren geroepen. Zichtbaar verbaasd, maar ook heel blij stond ze op het podium. Deze gouden medaille is een hele mooie beloning voor haar inzet in het afgelopen seizoen!

Bij de jongens was de bronzen medaille voor Floris Aleman. Het was een spannende strijd om plek 3 tussen clubgenoten Floris en Emil Klijn, die pas tijdens de laatste wedstrijd in het voordeel van Floris werd beslist. Floris bleek dus constanter gedurende het seizoen en daarbij heeft ook hij flinke progressie gemaakt, er zijn flink wat secondes van zijn PR’s af gegaan die nu staan op 49,59 (2 rondes) en 27,32 (1 ronde).

De kampioen van de welpen werd Jelle Kokkedee. Jelle kwam in de eerste 2 maanden nog wat moeizaam op gang, maar daarna ging hij weer als een speer vooruit. Hij besloot het drukke donderdag uur te verlaten en de combinatie dinsdag/woensdag te gaan doen. Dit bleek een goede keuze. In januari behaalde hij een dik PR op de 2 rondes (44,72) en een week later veroverde hij de 5e plaats medaille bij het Districtkampioenschap voor Welpen met een mooie 23’er op de 1 ronde. Jelle kwam ook in de laatste 2 clusterwedstrijden in de buurt van zijn nieuwe PR’s en daarom was hij met ruime voorsprong de zeer terechte Clusterkampioen!

Bij de pupillen was er een zilveren medaille voor Valerie Aarts, zij moest de Stompwijkse Guusje van Santen voor zich dulden. Ook voor Valerie was het een heel goed jaar, waarin ze voor het eerst onder de 40 seconden heeft gereden op de 2 rondes en een 21’er op de 1 ronde. Valerie staat er ook heel goed voor in de stand van de PR-Bokaal, misschien staat binnenkort haar naam op die trofee gegraveerd…..?

Tot slot was er nog een podiumplek voor Effie Kuiper, zij was er echter niet en kan contact opnemen met ons als ze haar prijs nog wil ontvangen. Effie heeft de focus verlegt naar het shorttrack, maar deed nog wel mee met de clustercompetitie. De kleine Leidse IJsbaan ligt haar als shorttrackster natuurlijk ook best goed. Hoewel ze geen PR’s reed dit seizoen reed ze constant genoeg om een medaille te verdienen.

wie is online?

We hebben 352 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer