Afgelopen vrijdagavond namen drie IJVL’ers deel aan de jaarlijks door IJsclub Nut en Vermaak uit Stompwijk georganiseerde wielertijdrit: Jos Seegers, Gerard Snel en Jarno Verheij. Ze gingen naar huis met een gouden en bronzen plak!

Het parcours rondom de Vogelplas lag er, bij zomerse temperaturen, prachtig bij onder een wat heiige avondzon. Hoewel de rit op het openbare fietspad plaats vond was het wegdek geveegd en het hoge gras op een aantal punten weggemaaid. Op cruciale punten stonden Seingevers. De gehele wedstrijd verliep dan ook vlekkeloos. Hulde aan de organisatie en alle vrijwilligers!

 

Jarno ging van start in de categorie junioren tot en met 16 jaar (1 ronde, 7 km).start voor zijn eerste wielerwedstrijd. Hij maakte zijn plaats als laatste starter in zijn categorie waar met een gemiddelde van 41,6 km/u en een tijd van 09:19. Goud!

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos en Gerard reden in de categorie veteranen 2 ronden. Jos startte als 34e, waarbij hij op de startlijst ingeschat werd als 10e eindtijd. Hij verbeterde zich ten opzichte hiervan en eindigde in een veld van 27 mooi als 8e, met een gemiddelde van 39 km/u, een eerste ronde van 09:56 en een eindtijd van 20:18.

 

Gerard startte als 40e, geschatte eindtijd 4e. Met een gemiddelde van 40,5 km/u, een eerste ronde van 09:27 en een eindtijd van 19:32 reed hij zijn PR van 19:04 uit 2017 niet uit de boeken. Gerard had dan ook niet het gevoel super te hebben gereden. Bij de zomerse temperaturen bleek dat toch een goed resultaat te zijn en werd hij bij de prijsuitreiking in de sportkantine van Stompwijk ’94 naar het podium geroepen voor de bronzen medaille!

wie is online?

We hebben 135 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer