Tijdens het World Cup kwalificatieweekend, dat vrijdag tot en met zondag in Thialf werd gereden, schitterde Kjeld Nuis met drie podiumplaatsen en daarmee drie tickets. Roxanne van Hemert reed een zeer degelijk toernooi, Tijmen Snel reed op twee afstanden prachtige pr's. Een geslaagd weekend voor onze toppers, al hadden we gehoopt op een ticket voor Roxanne.

Dit weekend stond de eerste grote schaatswedstrijd op de kalender: de kwalificatiewedstrijd voor de World Cup in een goed bezocht Thialf. Kjeld Nuis was de IJVL-er die het moest waarmaken, en dat deed hij! Kjeld opende met een hele sterke 500m (derde) en bleef daarmee enkele rassprinters voor. Op de 1500m moest hij Patrick Roest voor laten gaan, maar zijn tweede plek was uitstekend. Kjeld sloot af met een spannende 1000m tegen ploeggenoot Thomas Krol en scoorde een geweldige 1.07.95: winst in zijn tweede tijd ooit op Thialf. Hij mag op deze drie afstanden starten bij de World Cup.

Roxanne van Hemert opende met een heel goede 1500m onder de 2-minutengrens, met een achtste plek kwam ze dichtbij de top-5. Op de 500m reed zij een voor haar doen heel scherpe 39.52 op de 500m, daarmee werd ze 16e. Haar 1000m was degelijk en leverde haar een tiende plek op. Een degelijk toernooi, helaas net te weinig voor een World Cup ticket.

Tijmen Snel verraste op de 500m door voor het eerst onder de 36 te rijden: 35.80 (15e). Zijn beste afstand, de 1500m, werd een teleurstelling: na een sterke opening verslikte hij zich in de tweede bocht en kwam niet meer in zijn ritme. Het betekende een teleurstellende 14e plek. Op de afsluitende 1000m revancheerde hij zich met door voor het eerst onder de 1.10 te rijden: 1.09.82, een pr met 1,2 seconde, goed voor een tiende positie tussen de Nederlandse schaatselite.

 

 

wie is online?

We hebben 341 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer