Net als een week geleden stonden dit weekend Kjeld Nuis, Roxanne van Hemert en Tijmen Snel op verschillende podia. Kjeld scoorde drie overwinningen tijdens de World Cup (waarvan 1 in de B-groep), Roxanne drie overwinningen en een derde plaats bij de Kraantje Lek Trofee, en Tijmen goud, zilver en brons bij de Eindhoven Trofee. Wat een weelde voor de IJVL!

 

Kjeld had een fantastisch weekend bij de World Cup in Tomakomai (Japan). Op een open, winderige en ijskoude baan won hij de 500 meter in de B-groep, een mooie opwarmer voor het echte werk: de 1000 en 1500 meter. Op beide afstanden versloeg hij de wereldtop en won goud. Zie schaatsen.nl

 

In Haarlem reed Roxanne van Hemert het Kraantje Lek Toernooi, waar tickets voor het NK Allround konden worden verdiend. Roxanne won op de eerste dag de 500 meter en werd derde op de 1500 meter. In het tussenklassement na een dag stond ze bovenaan. Op dag twee legde Roxanne op de 1000 meter weer beslag op de eerste plaats. Op de afsluitende 3000 meter werd zij zevende. Daarmee eindigde ze op de derde plaats in het eindklassement en mocht met brons naar huis.

 

Tijmen Snel reed de Eindhoven Trofee, ook dat was de kwalificatie voor het NK Allround. Tijmen wist de 500 meter te winnen, maar moest op de 5000 meter veel terrein prijsgeven. Na dag 1 stond hij vierde in het klassement. Op de 1500 meter wist hij zilver te halen en te stijgen naar plek 3. In een spannend duel op de 3000 meter met zijn concurrent voor brons, Lex Dijkstra, wist hij die positie te handhaven, en mocht met een mooie beker naar huis.

 

Zie schaatsen.nl

wie is online?

We hebben 113 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer