Afgelopen zondag heeft een delegatie van de IJVL Kjeld Nuis de oorkonde van Erelid van de IJVL overhandigd. Op 11 juni had de Algemene Ledenvergadering van de IJVL besloten Kjeld tot erelid te benoemen vanwege zijn prachtige prestaties in 2017 en 2018: Olympisch en wereldkampioen op de 1000 en 1500 meter. Vooral de dubbele titel bij de Spelen spraken enorm tot de verbeelding van iedere sportliefhebber.

 

Het World Cup toernooi in Thialf van dit weekend bood een mooi moment om Kjeld de oorkonde te overhandigen. Aanvankelijk stond de huldiging voor de zaterdag gepland, maar gelukkig was het verplaatst naar de zondag. Zaterdag reed Kjeld een slechte 1500 meter en eindigde op een teleurstellende vierde plaats. Met zijn humeur was het die dag niet best.

 

Maar zondag had hij zich herpakt. De IJVL-ers konden genieten van een spannende 1000 meter die Kjeld met een geweldige race wist te winnen. De overhandiging van de oorkonde was goed getimed!

 

Zie op schaatsen.nl hoe Kjeld zelf terugkeek op de 1000 meter.

 

Vanaf vandaag kan de blik naar het NK afstanden van 28-30 december, waar naast Kjeld ook Roxanne van Hemert en Tijmen Snel de IJVL zullen vertegenwoordigen op de 500, 1000 en 1500 meter.

wie is online?

We hebben 115 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer