De Nieuwjaarswedstrijd is traditioneel de eerste wedstrijd van het District Sassenheim van het schaatsseizoen in Leiden. De komende maanden volgen nog de Districtskampioenschappen en de Andries Kwik Bokaal. Er waren ook weer een aantal IJVL’ers aanwezig. Dit leverde één medaille, een aantal top-10 klasseringen en een heleboel PR’s op, waarmee de wedstrijd voor IJVL zeer geslaagd was!

Valerie Aarts was de ster van de avond. Zij behaalde een mooie bronzen medaille in de categorie Pupillen. Valerie heeft al heel wat Districtmedailles gewonnen de afgelopen jaren, maar deze was wel heel speciaal.


Dat had alles te maken met de mooie tijd die ze wist te rijden. Valerie had haar PR op de 2 ronden recent onder de 40 seconden gebracht, die stond tot gisteren op 39,18. Het lukte Valerie om hier ruim 1,5 seconde van af te halen, waardoor haar eigen toptijd nu 37,55 is! 1,5 Seconden verbeteren is heel knap als je al onder de 40 bent gegaan. Op 13 januari start Valerie ook weer op het Zuid-Hollands Kampioenschap, waar ze zich voor het derde jaar op rij voor heeft gekwalificeerd. We zijn zeer benieuwd waartoe ze op het ZHK in staat is.


In dezelfde categorie als Valerie was er ook nog Julia Vonk, die wil heel graag onder de 50 seconden, maar dat lukte helaas nog niet. Julia kwam tot 50,84, volgende keer weer een nieuwe kans.


Naast Valerie waren er nog meer goede resultaten voor IJVL’ers. Bij de jongens Welpen kwamen de trainingsmaatjes Emil Klijn en Floris Aleman dicht bij het podium. Floris werd 5e met een mooi PR van 47,24 en Emil werd 4e met ook een mooi PR van 46,70! Daarnaast hadden wij ook nog Dorian Hogan die zichzelf met ruim 1 seconde verbeterde, zijn nieuwe PR is 52,45.


Bij de meisjes Welpen kwam onze enige deelnemer Marieke Kok tot een tijd van 52,10 en dat leverde haar een mooie 6e plaats op. Er was ook nog een 6e plaats voor Renske Ansink bij de Mini’s. Renske reed een mooi PR van 1:01,06, ook zij was onze enige deelneemster in haar categorie.


Bij de jongens Mini’s hadden we Wouter Kok (1:06,45), Manu Lopez (1:06,69) en Timon de Boer (1:20,70). Zij reden geen PR dit keer, dus volgende keer weer een nieuwe kans.


Bij de benjamins reden onze deelnemers wel allemaal een PR. De benjamins reden 1 ronde i.p.v. de 2 rondes die de andere categorieën moesten rijden.
Vincent Meulmeester reed 4 seconden van zijn PR af (41,69) en behaalde daarmee de 4e plaats bij de jongens. Anna Meulmeester haalde met 11 seconden verbetering de grootste verbetering van de dag, zij ging van 53,10 naar 42,06! Ook Elin de Gast verbeterde zich met 4 seconden en heeft nu 51,67 als PR staan.


Jelle Kokkedee
behaalde bij de jongens Pupillen een mooie 8e plaats! Ook voor Jelle was er een nieuw PR, hij verbeterde zich met 2 seconden en heeft nu 41,76 staan als zijn toptijd.


Als laatste hadden we nog de Junioren C en B. In deze categorieën hadden wij Veerle Schenkelaars (JunC) en Ronja van Rijn (JunB). Veerle reed net niet haar PR, ze zat er 0,19 boven (50,74). Ronja reed in de oudste categorie 4 ronden in 1:22,83.


De volledige uitslag kun je hier vinden.

wie is online?

We hebben 122 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer