IJVL was op zondagochtend 13 januari met twee deelnemers goed vertegenwoordigd op het Zuid-Hollands Kampioenschap voor Pupillen. Op dit kampioenschap stond twee keer een 500m op het programma, waarna een totaalklassement zou worden opgemaakt met de totaalscore over die twee races.

Valerie Aarts was onze vertegenwoordiger bij de meisjes, dit was eerder aangekondigd in het verslag over de Nieuwjaarswedstrijd, waar Valerie brons had gewonnen. Voor Valerie was dit haar derde deelname op rij. Deze keer stond Valerie hoog op de plaatsingslijst waardoor er misschien wel een mooie top-10 klassering in zou zitten.

Valerie maakte deze verwachting waar. Zij begon de eerste 500m in de binnenbaan met 49,38 en dat leverde haar de 8e plaats op in de tussenstand. Op de tweede 500m werd Valerie 7e in 48,82 (dicht bij haar PR van 48,45). Dit leverde haar in de eindstand een mooie 8e plaats op.

Bij de jongens stond Jelle Kokkedee als eerste reserve op de deelnemerslijst. De afgelopen week was het afwachten of er een deelnemer uit zou vallen en Jelle alsnog met het ZHK mee zou mogen doen. Jelles geduld werd lang op de proef gesteld, maar zaterdagmiddag kwam het bericht dat er inderdaad een uitvaller was en Jelle zijn debuut op het Zuid-Hollands Kampioenschap mocht gaan maken.

Jelle traint dit seizoen pas voor het eerst op de Uithof, na twee seizoenen buitenbaan in Leiden bij o.a. trainers Walter Boon op de woensdag en Atto Vermeulen op de dinsdag (het snelle uur). Op het snelle uur is Jelle gebleven, maar dit seizoen in de groep van Monica van Rijn. In de eerste maanden op de Uithof liet Jelle al weer grote vooruitgang zien. Zijn 500m PR van maart 2018 (1:04,06) verbeterde hij dit seizoen al met ruim 7 seconden naar 56,80.

Jelle begon vandaag de eerste 500m met een PR van 55,74. Dit leverde een 33e plaats op in het tussenklassement. Op de tweede 500m kwam Jelle tot 56,97 en dat leverde hem de 32e plaats op in de deelstand van de tweede afstand. In het totaalklassement werd Jelle 31e en hij kan met een voldaan gevoel terugkijken op zijn debuut op een groot kampioenschap. Volgend seizoen is Jelle nog steeds Pupil, dus wie weet wat er volgend seizoen nog in zit voor hem, wij zijn zeer benieuwd in ieder geval!

De volledige uitslag van het Zuid-Hollands Kampioenschap kun je hier vinden.

wie is online?

We hebben 337 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer