Jelle Kokkedee op podium bij BSKOp woensdagmiddag 23 januari 2019 werd het Leidse Basisschool kampioenschap verreden. Er deden weer veel IJVL’ers mee in de verschillende leeftijdscategorieën.

In de categorie groep 7-8 voor geoefende rijders, de koningsklasse van dit evenement had IJVL met Jelle Kokkedee een favoriet voor een podiumklassering aan de start staan.

De volledige individuele uitslag vind je hier en hier het scholenklassement.

 

Jelle won vorig jaar het zilver achter zijn trainingsmaat Pol Kruidering van IJsclub Zoeterwoude. Dit keer was Thibaut Vos van STS-KGM zijn voornaamste concurrent. Jelle en Thibaut doen niet veel voor elkaar onder, maar voor Jelle was het een voordeel dat de te rijden afstanden 2x 1 ronde waren. Aangezien Jelle een goede starter is en de supersprint zijn specialiteit is was dit dus in zijn voordeel.

Op de eerste ronde reed Jelle een mooi PR, hij ging voor het eerst onder de 22 seconden (21,84)! En dat ondanks dat hij tijdens zijn race nog een andere deelnemer moest inhalen. De tweede ronde ging in 22,11 en dat was ook net onder zijn oude PR.  Bij de prijsuitreiking bleek dat Jelle met deze twee mooie tijden de 1e plaats had veroverd. Jelle is dus de Leidse basisschool kampioen van 2019! Een hele mooie prestatie van Jelle, de IJVL is trots op hem!

wie is online?

We hebben 107 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer