Op het NK afstanden voor neosenioren (19-22 jaar) dit weekend in Deventer won Tijmen Snel zijn eerste nationale titels. Tijmen had bij de junioren al zilveren en bronzen medailles gehaald op het NK, maar nog nooit goud. Dit weekend kwam daar verandering in: hij won de de 500 en 1000 meter, en werd derde op de 1500 meter.

Op zaterdag kwam Tijmen uit op de 500 meter. Na een fantastische opening van 9.90 (hij had nog nooit onder de 10 seconden geopend!) kwam hij tot 36.20 – ruim een kwart seconde voor Niek Deelstra en dus ruim voldoende om op het hoogste podium te mogen staan.
Ook op de 1500 meter kwam Tijmen heel dicht bij goud: met 1.52.05 eindigde hij als derde, 0.01 seconde achter de winnaar van vorig jaar, Wesly Dijs, en 0.03 achter de winnaar Louis Hollaar – het was ongekend spannend.


Op zondag stond Tijmen aan de start van de 1000 meter. Ook hier moest hij het opnemen tegen Dijs die vorig jaar deze afstand won. Tijmen wist met een harde opening en een sterke race 1.12.35 neer te zetten, een tijd waar Dijs zich in de laatste rit op stukbeet. Opnieuw mocht hij op het hoogste podium staan.


Het NK was onderdeel van de Holland Cup serie (voor neosenioren en senioren). Tijmens sterke optreden dit weekend leidde hem in het eindklassement van de Holland Cup tot een derde (1500 meter) en vierde plaats (1000 meter).

Voor Tijmen was dit een prachtig slot van zijn succesvolle seizoen.

 

Voor de IJVL kwam ook Roxanne van Hemert aan de start in de Holland Cup. Met een zevende plek op de 1500 meter en een zesde op de 1000 meter bleef ze net verwijderd van ereplaatsen, maar toonde ze zich wel constant.

 

Zie hier voor:

- verslag eerste dag

- verslag tweede dag

- de uitslagen

wie is online?

We hebben 174 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer