Op vrijdag 15 maart werd de laatste Districtswedstrijd van het schaatsseizoen 2018-2019 verreden. Het ging hier om de Andries Kwik Bokaal, een wedstrijd waarin de teamprestatie centraal staat en de club met de meeste punten opgeteld van alle categorieën de Bokaal wint en zich de beste presterende jeugdclub van het District mag noemen.

Voor het winnen van de Bokaal komt IJVL als kleine club niet in aanmerking, maar twee IJVL’ers behaalden wel een heel mooi individueel resultaat en er werden ook nog PR’s gereden door onze leden.


We beginnen met Valerie Aarts, die met een mooi PR van 37,08 op de 2 ronden de eerste plaats wist te veroveren bij de meisjes pupillen! Voor Valerie betekende dit haar allereerste winst in een Districtswedstrijd langebaan! Valerie won al eerder zilveren en bronzen medailles bij Districtskampioenschappen en Nieuwjaarswedstrijden, maar de 1e plaats was nog niet gelukt. Dit is een prachtig sluitstuk op het topseizoen dat Valerie heeft gehad.


De andere topprestatie was van Vincent Meulmeester. Bij de Benjamins reed Vincent voor de tweede keer in zijn schaatscarrière de 2 ronden en hij deed dit 40 seconden sneller dan bij het Districtskampioenschap eind januari. Tijdens het Districtskampioenschap was Vincent ziek en kwam hij ook nog ten val, maar dit keer revancheerde hij zich voor die teleurstelling door een prachtige 1:07,71 te rijden. Een supertijd voor een 5-jarige! Vincent behaalde hiermee de 3e plaats en dat betekende zijn tweede top-3 klassering in een Districtswedstrijd dit seizoen (na de 3e plaats bij de Nieuwjaarswedstrijd).


Naast deze twee toppers waren er ook nog twee IJVL’ers die het seizoen in Leiden afsloten met nog een dik PR. Manu Lopez (jongens Mini’s) schaatste naar een 2 ronden PR van ruim 3 seconden en ging daarmee voor het eerst onder de 1 minuut grens (59,57). Manu behaalde hiermee ook nog een keurige 7e plaats. Elin de Gast (meisjes benjamins) verbeterde zichzelf op de 2 ronden met 4 seconden (1:24,54) en behaalde daarmee de 9e plaats.


Voor IJVL waren er ook nog top 10 noteringen voor Floris Aleman (6e bij de jongens welpen in 46,63), Emil Klijn (7e bij de jongens welpen in 47,59), Renske Ansink (8e bij de meisjes mini’s in 59,76) en Esmeralda Baljet (10e bij de meisjes benjamins in 1:27,32).


Yara van de Kop
(45,71) viel met een 11e plaats net buiten de top 10, maar de punten waren door Valerie al binnen gehaald. Jelle Kokkedee had een pechdag, want hij kwam ten val, ondanks de val haalde hij toch nog 51 seconden. Veerle Schenkelaars (die als enige 4 ronden moest rijden) kwam dicht bij haar PR, maar bleef er net boven (1:39,34). Anna Meulmeester (meisjes mini’s) kwam tot 1:16,69 en Elin van de Kop (meisjes welpen) reed 1:08,72. Alles bij elkaar leverde dit IJVL een 6e plaats op. Vereniging IJssport Koudekerk won de Andries Kwik Bokaal met een totaal van 119 punten, VIJK had 12 punten voorsprong op de gedeelde nummers twee, STC de Rijnstreek en de Warmondse IJsclub.


De volledige individduele uitslag kun je hier vinden, en het klassement hier.

wie is online?

We hebben 356 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer