Vorige week verscheen het bericht dat Roxanne van Hemert stopt met wedstrijdschaatsen. Na lang twijfelen heeft ze besloten: 'Het is tijd voor iets nieuws'. Voor het interview, zie schaatsen.nl.

Roxanne leerde schaatsen bij de IJVL. Ze was als juniore de meest talentvolle schaatster van haar generatie. In alle leeftijdscategorieën staan nog haar clubrecords bij de IJVL. Ze haalde vele nationale en wereldtitels bij de junioren. En als (neo)senior wist ze zich te plaatsen voor enkele wereldberkerwedstijden, voor het laatst nog vorig jaar. Roxanne schaatste in commerciële ploegen als Hofmeier, Corendon en Lotto Jumbo. Haar laatste seizoen keerde ze terug bij Gewest Zuid-Holland / RTC Zuidwest.

 

Roxanne werd in 2007 Nederlands kampioene bij de B-junioren - als eerstejaars! Het jaar daarop werd ze als tweede jaar B-junior zelfs Nederlands kampioene bij de junioren A, en titel die ze het jaar daarop prolongeerde. Ze reed haar eerste WK junioren ook als juniore B - ze eindigde als vierde in het klassement, en won goud op de ploegenachtervolging. Het jaar daarop veroverde ze maar liefst vijf WK-medialles: goud op de 1000m, 1500m, all round en ploegenachtervolging, en brons op de 30000m. Het jaar daarop voegde ze daar nog een gouden medaille op de ploegenachtervolging aan toe.

 

Bij de senioren reed ze zich in 2010 in de selectie voor de Wereldbeker in China. Ook vorig jaar lukte dat haar, en reed haar laatse internationale wedstrijd in Polen.

 

Jarenlang hebben we als IJVL met veel enthousiasme en trots de prestaties van Roxanne gevolgd. Het wordt even wennen om de naam Van Hemert niet meer in de uitslagen te zien staan! Roxanne dank, we hebben van je genoten, en heel veel succes in je volgende stappen!

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Wedstrijden en Trainingen

INSCHRIJVEN:


STARTLIJSTEN:


UITSLAGEN:

Maand Agenda

No events

Glijdertjes

Te koop aangeboden:

 


Te koop gevraagd:

 

IJVL wedstrijdpak voor mijn zoon Dorian (maat 152 of 158)
Susanne Vorstoffel
svorstoffel@hotmail.com
(7 okt 2019)


 Info over Glijdertjes

NUsport - schaatsen

Geen feed gevonden

wie is online?

We hebben 226 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer