TaakOmschrijving
ComputerZit in het juryhok.
Zorgt voor de startlijsten, en voert tijdens de wedstrijd alle uitslagen in en maakt aan de hand daarvan de klassementen op.
SpeakerZit in het juryhok. Roept de rijders op om zich bij de hulpstarter te melden, roept om welke rit er gestart is. Aan het einde van de rit wordt de tijd omgeroepen.
StarterStart de rijders weg volgens de reglementaire startprocedure. Roept de rijders ‘naar de start’, vervolgens wordt er ‘klaar’ geroepen, de rijders moeten dan volledig stil staan, zij gaan weg op de klap van het ‘hout’.
Bandjes en HelmenStaan op de binnenbaan, in de buurt van de starter.
Zij zorgen ervoor dat de rijders tijdig aan de start staan, zij zetten 2 “volgende ritten” klaar, zodat de startprocedure zonder vertraging verloopt. Zij zorgen ervoor dat de rijders niet zonder helm of handschoenen aan de start komen en controleren of het wedstrijdnummer goed zichtbaar is.
HulpstarterBeweegt zich tussen de hulpstarters en de starter. Zorgt ervoor dat de rijders op de juiste wijze vanaf de “bandjes en helmen” bij de starter aankomen.
KlokkersZitten in het juryhok, van elke rijder worden de tijden zo mogelijk door 2 handklokkers geregistreerd, elke klokker noteert de eigen geklokte tijden. De officiële tijd is in dit geval het gemiddelde van de beide geklokte tijden. Bij meer dan twee rijders registreert meestal maar 1 klokker de tijd. De tijden worden doorgegeven aan de schrijver. De lijsten van de klokkers blijven aanwezig ter controle.
SchrijverZit in het juryhok en noteert de officiële tijden van elke rijder op een schrijflijst, deze schrijflijst is de officiële wedstrijduitslag. Vanaf deze schrijflijst worden de tijden in de computer ingevoerd, de lijst blijft aanwezig ter controle.
BochtenStaan op de baan en controleren ieder in een bocht of de rijder in de wedstrijdbaan blijft en leggen indien nodig de blokjes die de wedstrijdbaan aangeven op hun plaats. Zij moeten opletten geen schaatsers te hinderen.
Jurylid koffieZorgt ervoor dat alle juryleden regelmatig iets warms te drinken krijgen met koek. Graag meenemen naar de wedstrijd 1 kan koffie en koek (2 rondjes van 15 personen). De wedstrijdcommissie zorgt voor de rest
ZamboniOp afgesproken tijden zal de baan worden verzorgd.

De wedstrijd verloopt onder verantwoordelijkheid van de wedstrijdleider / scheidsrechter.
De juryleden helpen ook bij het op- en afbouwen van de wedstrijdbaan (daarom worden zij verzocht een half uur van te voren aanwezig te zijn).

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Wedstrijden en Trainingen

THUIS TRAINEN

 


INSCHRIJVEN:

SKEELERTRAINING LEIDERDORP 2021 


STARTLIJSTEN:

 


UITSLAGEN:

Maand Agenda

No events

Glijdertjes

Te koop aangeboden:

2 trainingsjasjes met windstopper mt 164 (logo vorige sponsor), nog in goede staat, 20 euro per stuk

contact: ransink@xs4all.nl


Te koop gevraagd:

 


 Info over Glijdertjes

wie is online?

We hebben 169 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer