Hieronder vind je een overzicht van de wedstrijden voor de jongste leden van de IJVL, de benjamins, mini's, welpen en pupillen.
Iedereen kan zich inschrijven voor de wedstrijden, alleen voor de 'Andries Kwik' en de Nieuwjaarswedstrijd moet je worden uitgenodigd.
Doe vooral mee, ook als je nog maar net bent begonnen met schaatsen! Het is heel leuk om te merken hoe je prestaties op het ijs verbeteren. En je leert ook veel van het meedoen aan een wedstrijd.
Met uitzondering van de Clubkampioenschappen worden alle wedstrijden verreden in de IJshal in Leiden. Het wedstrijdschema kun je hier vinden. Daar staan ook de uitslagen van de reeds verreden wedstrijden.

 

 Wedstrijden voor alle kinderen
Clustercompetitie De Clustercompetitie bestaat uit vier afzonderlijke wedstrijden op een zaterdagochtend om 6.45 uur. Iedereen rijdt twee afstanden, afhankelijk van je leeftijd. Voor het competitieklassement tellen per afstand de 2 beste tijden. Er worden 2 klassementen opgemaakt: een klassement voor de IJVL en een klassement voor alle deelnemers aan de clustercompetitie.
Districtskampioenschap Het Districtskampioenschap bestaat uit één wedstrijd, op een zaterdagochtend om 6.45 uur. Per (leeftijds-)categorie wordt er een aparte wedstrijd georganiseerd. De datum waarop je start is dus afhankelijk van je leeftijd.
Clubkampioenschap Het IJVL Clubkampioenschap wordt georganiseerd op een avond aan het einde van het seizoen en vindt meestal plaats op de ijsbaan van Haarlem. Deelnemers starten op twee afstanden.

 

  Wedstrijden op uitnodiging van de selectiecommissie
Andries Kwikbokaal De Andries Kwikbokaal is een onderlinge wedstrijd tussen schaatsverenigingen uit de Leidse regio. De vereniging met de meeste punten over alle categorieën wint de beker. De IJVL is er trots op dat zij de Adries Kwik Bokaal al vele malen in de wacht heeft gesleept.
Per vereniging mag een beperkt aantal schaatsers aan deze wedstrijd deelnmen. Het beleid van de IJVL Selectiecommissie is dat per leeftijdscategorie de snelste twee jongens en meisjes worden uitgenodigd voor deelname.
Nieuwjaarswedstrijd   Deze wedstrijd vindt plaats op de eerste vrijdag(avond) in januari. Ook dit is een onderlinge wedstrijd tussen schaatsverenigingen uit de Leidse regio, en vandaar dat er per vereniging een beperkt aantal deelnemers mag meedoen. Per categorie worden twee jongens en twee meisjes uitgenodigd. Als er veel kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie schaatsen, zijn dat de kinderen die net iets minder hard schaatsen dan degene die voor de Andries Kwik Bokaal worden uitgenodigd. Voor deze extra wedstrijden geldt tevens het criterium dat je (vrijwel) altijd aan de clubwedstrijden deelneemt; het is een extra mogelijkheid voor jou om een wedstrijd te kunnen rijden.

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Wedstrijden en Trainingen

THUIS TRAINEN

 


INSCHRIJVEN:

SKEELERTRAINING LEIDERDORP 2021 


STARTLIJSTEN:

 


UITSLAGEN:

Maand Agenda

No events

Glijdertjes

Te koop aangeboden:

2 trainingsjasjes met windstopper mt 164 (logo vorige sponsor), nog in goede staat, 20 euro per stuk

contact: ransink@xs4all.nl


Te koop gevraagd:

 


 Info over Glijdertjes

wie is online?

We hebben 89 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer