De IJVL organiseert schaatstrainingen op drie kunstijsbanen in de regio:

  • Leiden: IJshal Vondellaan (200 m): middagtrainingen voor met name jongere jeugd, avondtrainingen voor senioren. De nadruk ligt hier op techniek.
    Deze gaat, voor zover nu bekend, open op zaterdag 3 oktober. De Leidse IJshal hanteert zijn eigen spelregels en een eigen protocol.
  • Haarlem: IJsbaan Kennemerland, (400m, buiten). Avondtrainingen voor toerrijders. Nadruk op conditie.
  • Den Haag: Schaatscentrum De Uithof (400m, binnen). Wedstrijdtrainingen voor de snellere jeugd en senioren, ook marathon. Alle informatie over het schaatsen in de Uithof, incl. de gewijzigde trainingsuren, staan in het ‘Informatieboekje voor schaatsverenigingen’ van de Baancommissie Den Haag.

Bij alle trainingen (Leiden, Uithof, Haarlem) en wedstrijden zijn handschoenen verplicht. Bij het jeugdschaatsen van de IJVL in Leiden én bij alle wedstrijden in Leiden is ook het dragen van een HELM verplicht. Zie ook de folder van de Uithof over veilig schaatsen.

Zomertrainingen voor de jeugd

Nu de voorschriften van de regering zijn versoepeld mogen vanaf woensdag 29 april kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding samen buiten sporten en die van 13 t/m 18 jaar ook, maar dan met 1,5 meter afstand. De KNSB en NOC-NSF hebben een protocol opgesteld voor het opstarten van sporttrainingen voor de jeugd.
De verenigingen van Cluster Zuid gaan vanaf de eerste week van mei de zomertrainingen voor de jeugd starten.
Dat moet wel veilig zijn voor trainers en deelnemers, ‘behapbaar’ voor de organisatie en in overeenstemming met alle voorschriften.
We starten nu de inschrijving, met een voorbehoud wat betreft de tijdstippen en groepsindelingen. Voor dit moment houden we de indeling van vorig jaar aan.

Als duidelijk is wie wil meedoen en hoeveel trainers er zijn, kunnen we een definitieve planning maken. Let op: dan kunnen de tijden en groepen nog veranderen. Uiteraard wordt het definitieve programma zo snel mogelijk bekend gemaakt, via deze website en de Nieuwsbrief.
Voor een (voorlopig) overzicht van de trainingen klik hier.
Voor inschrijven klik hier.


Zomertrainingen vanaf 19 jaar

Ook voor de volwassenen zijn onder strikte voorwaarden weer trainingen mogelijk. We beginnen met onze droogtraining op de maandagavond op de Bult.
Je kunt je daarvoor hier inschrijven.

 

B  
  Walter Boon
  Bert Breed
   
D  
  Jos Drabbels
   
G  
  Bart Gerritsen
  Jaap de Gorter
   
H  
  Ben van Haastrecht
  Margreet Hetebrij
  Bert Hoogeveen
   
K  
  Eva Klavert-Onnen
   
L  
  Andrea Landman
   
O  
  Marc Onnen
   
P  
  Jens Postma
  Kees van Putten
   
S  
  Gon Schiereck
  Jos Seegers
  Julian Steenkamp
   
T  
  Marco Tiller
  Gerard van Tol
   
 V  
  Joni Vane
   
   
   

wie is online?

We hebben 70 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer