De zomertrainingen gaan weer van start!

 

Skeelertraining

Anders dan voorgaande jaren heeft de IJVL het voor elkaar gekregen een geheel eigen uur in te plannen voor alle IJVL-ers, jong en oud met eigen trainers.
Dit zal gaan plaatsvinden op de baan van Leiderdorp (Boomgaardlaan 18) en wel op de vrijdag van 18.00 tot 19.15 uur. De geplande startdatum is 2 april. Kosten hiervoor zijn €30 en zullen eind april geïncasseerd worden.
Schrijf je dus zo snel mogelijk in via deze link.

 

Aan de planning van de overige zomertrainingen wordt ook hard gewerkt.

 

Wat betreft de droogtraining kijken we naar de mogelijkheid dit samen met IHCL te gaan doen. Hierover volgt op korte termijn meer informatie op de website. Hou deze dus in de gaten!

 

 

Nieuwe toegangsregeling 400 meter (m.i.v seizoen 2013-2014) - schaatsbaan Den  Haag: meest gestelde vragen


Met ingang van dit seizoen krijg je toegang tot de schaatsbaan tijdens trainingsuren via een oranje toegangskaart met barcode. De kaart houdt je onder de barcodelezer van de toegangspoortjes. Aan deze kaart is je abonnement gekoppeld of je recht op toegang als passant. Deze kaart vervangt de “oude” geplastificeerde abonnementskaarten en de passeerkaarten.

 

De nieuwe kaart heeft verschillende voordelen: de kaart is kleiner en past makkelijk in je portemonnee. Ook kan de kaart volgend jaar opnieuw gebruikt worden. Over deze kaart hebben we enkele vragen gekregen. De meest gestelde vragen tref je hier.

 

Ik heb geen kaart gekregen, wat moet ik doen?
Neem contact op met de ledenadministratie van je vereniging. Zij hebben alle kaarten van de Baancommissie ontvangen. Alleen de jeugdschaatsers op za3 en za4 houden de oude abonnementskaarten.

 

Ik ben mijn kaart vergeten, hoe kom ik de schaatsbaan op?
De toegangsregeling is niet veranderd: geen abonnements- of passeerkaart betekent geen toegang. Wanneer de kassa van De Uithof tijdens jouw trainingsuur geopend is, kun je hier als schaatser éénmalig een toegangskaart kopen. De kosten hiervan zijn net als vorig seizoen € 1,00. Dit is niet mogelijk voor houders van een passeerkaart.

 

Ik houd mijn kaart onder de barcodelezer, maar de poort gaat niet open.
Er zijn drie mogelijke oorzaken voor dit probleem, plus oplossingen.

  1. Je bent te vroeg of te laat voor je training. Oplossing: controleer het tijdstip waarop je de baan op wilt. Het systeem is zo afgesteld dat je 40 minuten voor aanvang van je trainingsuur toegang hebt tot de schaatsbaan, tot uiterlijk 25 minuten voor het einde van je trainingsuur. Voor die tijd kun je de schaatsbaan niet op. Dit “tijdslot” geldt ook voor houders van een passeerkaart. Voor alle trainingsuren geldt deze regeling.
  2. Je abonnementskaart werkt niet correct. Oplossing: controleer de werking van je abonnementskaart, door deze te laten scannen bij de kassa van De Uithof (indien geopend).
  3. Je gegevens zijn niet goed verwerkt in de leden- en/of abonnementenadministratie. Oplossing: controleer bij de ledenadministratie van je vereniging of de door jou gewenste trainingsperioden correct zijn doorgegeven aan de abonnementenadministratie.

 

Ik ben mijn kaart verloren, wat moet ik doen?
Meld direct bij de ledenadministratie van je vereniging dat je je kaart verloren hebt. Zij vragen een nieuwe abonnementskaart aan, je oude kaart wordt direct geblokkeerd. De kosten bedragen € 2,- voor een nieuwe kaart, te betalen aan je vereniging. Pas als je een nieuwe abonnementskaart hebt, heb je weer toegang tot je trainingsuur.

 

Kan ik met mijn passeerkaart onbeperkt heen en weer lopen?
Ja dat kan, binnen de tijd van het trainingsuur waarvoor je een passeerkaart hebt: vanaf 40 minuten voor aanvang tot 25 minuten voor het einde van het trainingsuur.

 

Vorig jaar moest ik mijn abonnement soms tonen bij de poortcontroleur, hoeft dat niet meer?
Ook al hebben we nu toegangspoortjes, de baancoördinator zal nog steeds steekproefsgewijs een controle bij de poort uitvoeren, om na te gaan of je daadwerkelijk recht hebt op toegang tot de  schaatsbaan.

 

G-schaatsen in Leiden

In samenwerking met de Stichting Vrije tijd & Vorming (VTV Zuid-Holland Noord) in Leiden worden binnen de IJVL voor (verstandelijk) gehandicapten schaatslessen georganiseerd. Deze schaatslessen worden elke week gegeven van begin oktober tot eind februari aan kinderen en volwassenen. Tijdens de schoolvakanties gaan de schaatslessen gewoon door.

 
Kinderen
Voor G-schaatsers t/m 16 jaar wordt op woensdagmiddag van 17.45 tot 18.45 uur schaatsles gegeven. De G-schaatsers worden iets eerder in de ijshal verwacht om de schaatsen aan te doen. Bijvoorbeeld om 17.30 uur.


Volwassenen
Voor G-schaatsers vanaf ca. 16 jaar worden op zaterdagavond van 20.15 tot 21.15 uur schaatsles gegeven. De G-schaatsers worden iets eerder in de ijshal verwacht om de schaatsen aan te doen. Diegene die met een taxi komen, moeten (laten) vragen om op de taxibon te zetten dat de ophaaltijd 21.35 uur moet zijn om rustig om te kunnen kleden.


Algemene tips
Schaatsen: Om een goede start te maken, moeten er een paar praktische dingen worden gedaan. Er wordt geschaatst op noren. De schaatsen moeten goed scherp zijn en de ronding moet goed zijn voor een 200 meter ijsbaan. Als dit niet zo is, laat ze dan slijpen en nakijken op de ronding door een goede schaatsenslijper, die er verstand van heeft (Ooms Sport in de ijshal of op afspraak 06 34928354 bij De Molen Schaatsen Dahlialaan 1a Oegstgeest), want dan heb je er het hele seizoen plezier van. Kijk verder of de vetveters, clips om de schaatsen mee vast te klikken en de (binnen)schoen nog heel zijn.
Kleding: Kijk ook je kleding na. Belangrijk is dat je geen ruime/fladderende broek draagt, want anders kan de punt van je schaats er in komen met alle gevolgen van dien. Verder zijn handschoenen en helm verplicht om te dragen tijdens het schaatsen.


Coördinator en contactpersoon G-schaatsen
Gerard van Tol 06-29521768

Op de Uithof wordt met een electronisch toegangspasje gewerkt.

Met een pasje heb je toegang tot de ijsbaan gedurende je trainingsperioden. Je kunt de ingangspoort passeren is de "slot"periode die bij jouw trainingsuur hoort. Ook met een passeerkaart kun je enkel de naar de ijsbaan gedurende die "slot"periode, horend bij de trainingsperiode van de schaatser waarbij de passeerkaart is aangevraagd.

 

    Trainingstijden     Slottijden poortjes
Ma. 2   18:05 - 19:15   17:25 - 18:50
Ma. 3   21:15 - 22:30   20:35 - 21:50
         
Di.2   17:00 - 18:15   16:20 - 17:50
Di.3   18:30 - 19:45   17:50 - 19:20
         
Wo.1   17:00 - 18:15   16:20 - 17:50
Wo.2   18:30 - 19:45   17:50 - 19:20
Wo.3   22:00 - 23:15   21:20 - 22:50
         
Do.1   17:00 - 18:15   16:20 - 17:50
Do.2   18:30- 19:45   17:50 - 19:20
         
Vr.1   17:00 - 18:15   16:20 - 17:50
Vr.2   18:30 - 19:45   17:50 - 19:20

 

 

Voor skeeleren (in-line skaten) wordt een andere leeftijdsindeling gebruikt dan voor langebaan-schaatsen. De KNSB in-line skate indeling heeft als peildatum je leeftijd op 1 januari van het kalenderjaar.

Sponsoren

Trainingen

Wedstrijden en Trainingen

THUIS TRAINEN

 


INSCHRIJVEN:

ZOMER DROOGTRAINING VOLWASSENEN 2021

SKEELERTRAINING LEIDERDORP 2021 


STARTLIJSTEN:

 


UITSLAGEN:

Maand Agenda

No events

Glijdertjes

Te koop aangeboden:

2 trainingsjasjes met windstopper mt 164 (logo vorige sponsor), nog in goede staat, 20 euro per stuk

contact: ransink@xs4all.nl


Te koop gevraagd:

 


 Info over Glijdertjes

wie is online?

We hebben 281 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer