De KNSB scherpt de veiligheidsmaatregelen voor marathon- en mass start competities aan. Bij alle marathonwedstrijden was snijvaste scheen- en enkelbescherming al langere tijd verplicht. Tijdens de Ledenraad in mei is besloten dat deelnemers aan alle marathon- en mass start wedstrijden, dus ook op regio-, baan- en clubniveau, per 1 september 2016 voortaan ook worden verplicht om een helm en snijvaste handschoenen te dragen.

Het gewest Zuid Holland organiseert samen met Ooms skeelercup de skeelercompetitie voor de jeugd.
Iedereen is welkom, van 6 t/m 14 jaar oud (peildatum 1 januari 2013) en van beginners tot meer gevorderde skeeleraars.

Het programma is afwisselend en de skeelerbanen zijn mooi gelegen.

Vaak is het lekker weer, dus in plaats van ijs onder je voeten is het tijd voor een ijsje in je hand.

Kijk in de folder voor meer informatie.

 

Dinsdag 19 maart: clubkampioenschap op de 400-m baan van Haarlem!

De wedstrijd is voor alle IJVL-ers,  van mini t/m master, met of zonder licentie. Jeugd zonder licentie mag meedoen onder voorwaarde dat er minstens één keer eerder aan een wedstrijd is meegedaan.

Klik hier voor de voorlopige startlijst.

Hieronder vind je een overzicht van de wedstrijden voor de jongste leden van de IJVL, de benjamins, mini's, welpen en pupillen.
Iedereen kan zich inschrijven voor de wedstrijden, alleen voor de 'Andries Kwik' en de Nieuwjaarswedstrijd moet je worden uitgenodigd.
Doe vooral mee, ook als je nog maar net bent begonnen met schaatsen! Het is heel leuk om te merken hoe je prestaties op het ijs verbeteren. En je leert ook veel van het meedoen aan een wedstrijd.
Met uitzondering van de Clubkampioenschappen worden alle wedstrijden verreden in de IJshal in Leiden. Het wedstrijdschema kun je hier vinden. Daar staan ook de uitslagen van de reeds verreden wedstrijden.

 

 Wedstrijden voor alle kinderen
Clustercompetitie De Clustercompetitie bestaat uit vier afzonderlijke wedstrijden op een zaterdagochtend om 6.45 uur. Iedereen rijdt twee afstanden, afhankelijk van je leeftijd. Voor het competitieklassement tellen per afstand de 2 beste tijden. Er worden 2 klassementen opgemaakt: een klassement voor de IJVL en een klassement voor alle deelnemers aan de clustercompetitie.
Districtskampioenschap Het Districtskampioenschap bestaat uit één wedstrijd, op een zaterdagochtend om 6.45 uur. Per (leeftijds-)categorie wordt er een aparte wedstrijd georganiseerd. De datum waarop je start is dus afhankelijk van je leeftijd.
Clubkampioenschap Het IJVL Clubkampioenschap wordt georganiseerd op een avond aan het einde van het seizoen en vindt meestal plaats op de ijsbaan van Haarlem. Deelnemers starten op twee afstanden.

 

  Wedstrijden op uitnodiging van de selectiecommissie
Andries Kwikbokaal De Andries Kwikbokaal is een onderlinge wedstrijd tussen schaatsverenigingen uit de Leidse regio. De vereniging met de meeste punten over alle categorieën wint de beker. De IJVL is er trots op dat zij de Adries Kwik Bokaal al vele malen in de wacht heeft gesleept.
Per vereniging mag een beperkt aantal schaatsers aan deze wedstrijd deelnmen. Het beleid van de IJVL Selectiecommissie is dat per leeftijdscategorie de snelste twee jongens en meisjes worden uitgenodigd voor deelname.
Nieuwjaarswedstrijd   Deze wedstrijd vindt plaats op de eerste vrijdag(avond) in januari. Ook dit is een onderlinge wedstrijd tussen schaatsverenigingen uit de Leidse regio, en vandaar dat er per vereniging een beperkt aantal deelnemers mag meedoen. Per categorie worden twee jongens en twee meisjes uitgenodigd. Als er veel kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie schaatsen, zijn dat de kinderen die net iets minder hard schaatsen dan degene die voor de Andries Kwik Bokaal worden uitgenodigd. Voor deze extra wedstrijden geldt tevens het criterium dat je (vrijwel) altijd aan de clubwedstrijden deelneemt; het is een extra mogelijkheid voor jou om een wedstrijd te kunnen rijden.

Van 6 tot 66, van beginner tot kampioen: voor iedereen die dat wil zijn er mogelijkheden om je op het ijs te meten met clubgenoten en met rijders van andere clubs. Nieuwe leden hikken er soms nog wat tegenaan maar echt: een wedstrijdje schaatsen is minder eng dan het lijkt.

Zonder goede organisatie en duidelijke regels krijg je geen eerlijke en soepel verlopende wedstrijd. Daarom is het goed om een paar dingen vooraf te weten.

IJVL leden hebben altijd licentie nodig om aan de reguliere abonnementhouderwedstrijden op de Uithof deel te kunnen nemen.
Deelname aan de clubkampioenschappen op de Uithof is mogelijk voor leden met een licentie. Als er genoeg tijd en ruimte is kunnen ook leden zonder licentie deelnemen. Bij gewone clubwedstrijden kunnen ook die IJVL leden met licentie bij andere verenigingen deelnemen.
Deelname aan de clubcompetitie en clubkampioenschappen in Leiden is mogelijk voor alle leden van de IJVL mits zij géén licentie bij een andere vereniging hebben.

TaakOmschrijving
ComputerZit in het juryhok.
Zorgt voor de startlijsten, en voert tijdens de wedstrijd alle uitslagen in en maakt aan de hand daarvan de klassementen op.
SpeakerZit in het juryhok. Roept de rijders op om zich bij de hulpstarter te melden, roept om welke rit er gestart is. Aan het einde van de rit wordt de tijd omgeroepen.
StarterStart de rijders weg volgens de reglementaire startprocedure. Roept de rijders ‘naar de start’, vervolgens wordt er ‘klaar’ geroepen, de rijders moeten dan volledig stil staan, zij gaan weg op de klap van het ‘hout’.
Bandjes en HelmenStaan op de binnenbaan, in de buurt van de starter.
Zij zorgen ervoor dat de rijders tijdig aan de start staan, zij zetten 2 “volgende ritten” klaar, zodat de startprocedure zonder vertraging verloopt. Zij zorgen ervoor dat de rijders niet zonder helm of handschoenen aan de start komen en controleren of het wedstrijdnummer goed zichtbaar is.
HulpstarterBeweegt zich tussen de hulpstarters en de starter. Zorgt ervoor dat de rijders op de juiste wijze vanaf de “bandjes en helmen” bij de starter aankomen.
KlokkersZitten in het juryhok, van elke rijder worden de tijden zo mogelijk door 2 handklokkers geregistreerd, elke klokker noteert de eigen geklokte tijden. De officiële tijd is in dit geval het gemiddelde van de beide geklokte tijden. Bij meer dan twee rijders registreert meestal maar 1 klokker de tijd. De tijden worden doorgegeven aan de schrijver. De lijsten van de klokkers blijven aanwezig ter controle.
SchrijverZit in het juryhok en noteert de officiële tijden van elke rijder op een schrijflijst, deze schrijflijst is de officiële wedstrijduitslag. Vanaf deze schrijflijst worden de tijden in de computer ingevoerd, de lijst blijft aanwezig ter controle.
BochtenStaan op de baan en controleren ieder in een bocht of de rijder in de wedstrijdbaan blijft en leggen indien nodig de blokjes die de wedstrijdbaan aangeven op hun plaats. Zij moeten opletten geen schaatsers te hinderen.
Jurylid koffieZorgt ervoor dat alle juryleden regelmatig iets warms te drinken krijgen met koek. Graag meenemen naar de wedstrijd 1 kan koffie en koek (2 rondjes van 15 personen). De wedstrijdcommissie zorgt voor de rest
ZamboniOp afgesproken tijden zal de baan worden verzorgd.

De wedstrijd verloopt onder verantwoordelijkheid van de wedstrijdleider / scheidsrechter.
De juryleden helpen ook bij het op- en afbouwen van de wedstrijdbaan (daarom worden zij verzocht een half uur van te voren aanwezig te zijn).

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Wedstrijden en Trainingen

THUIS TRAINEN

 


INSCHRIJVEN:

SKEELERTRAINING LEIDERDORP 2021 


STARTLIJSTEN:

 


UITSLAGEN:

Maand Agenda

No events

Glijdertjes

Te koop aangeboden:

2 trainingsjasjes met windstopper mt 164 (logo vorige sponsor), nog in goede staat, 20 euro per stuk

contact: ransink@xs4all.nl


Te koop gevraagd:

 


 Info over Glijdertjes

wie is online?

We hebben 145 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer