Van 6 tot 66, van beginner tot kampioen: voor iedereen die dat wil zijn er mogelijkheden om je op het ijs te meten met clubgenoten en met rijders van andere clubs. Nieuwe leden hikken er soms nog wat tegenaan maar echt: een wedstrijdje schaatsen is minder eng dan het lijkt.


Eigenlijk is wedstrijden schaatsen gewoon erg leuk. Als dat niet zo was, zouden er natuurlijk nooit zo veel jeugdschaatsers van de IJVL diverse keren per seizoen op zaterdag of zondag voor half zes opstaan om hun baantjes te mogen rijden. (Een troost voor de oudere leden: voor hen zijn de wedstrijden meestal in de avond!). Die wedstrijden spelen zich af op twee ijsbanen:
  • de Leidse IJshal (vooral voor de jeugd). In elke rit starten hier enkele schaatsers kort na elkaar. Er is maar één rijbaan, je hoeft dus niet te 'kruisen'. De tijden worden met de hand geklokt
  • de Uithof in Den Haag (vooral de snellere junioren, de neo-senioren en senioren). Hier starten altijd twee schaatsers tegelijk, in de binnen- en de buitenbaan. Hier moet je elke ronde wisselen op de kruising. De tijden worden in principe elektronisch geklokt

Op beide banen heb je ook nog eens de tweedeling in interne clubwedstrijden van de IJVL en algemene KNSB-wedstrijden voor alle clubs die hier trainen. Hieronder een overzicht van het soort wedstrijden waar je als IJVL-lid aan kunt meedoen, plus de belangrijkste spelregels die daarbij komen kijken. Als je meer wilt weten over het praktische verloop van wedstrijden, vraag het dan aan je trainer - of kom vooraf een keer kijken!

Contactpersoon IJVL wedstrijden

Wouter van Riessen, 071-5143853, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sponsoren

IJVL op Sociale Media

       
 

Wedstrijden en Trainingen

INSCHRIJVEN:


STARTLIJSTEN:


UITSLAGEN:

Maand Agenda

No events

Glijdertjes

Te koop aangeboden:

 


Te koop gevraagd:

 

IJVL wedstrijdpak voor mijn zoon Dorian (maat 152 of 158)
Susanne Vorstoffel
svorstoffel@hotmail.com
(7 okt 2019)


 Info over Glijdertjes

wie is online?

We hebben 430 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer