De KNSB scherpt de veiligheidsmaatregelen voor marathon- en mass start competities aan. Bij alle marathonwedstrijden was snijvaste scheen- en enkelbescherming al langere tijd verplicht. Tijdens de Ledenraad in mei is besloten dat deelnemers aan alle marathon- en mass start wedstrijden, dus ook op regio-, baan- en clubniveau, per 1 september 2016 voortaan ook worden verplicht om een helm en snijvaste handschoenen te dragen.


Als KNSB willen we schaatsers een zo veilig mogelijke sportomgeving bieden. Zo’n 90 procent van de verenigingen geeft aan dat veiligheid een actueel thema is voor hen. We merken dat steeds meer wedstrijdschaatsers en recreatieve schaatsers hun verantwoordelijkheid nemen en bijvoorbeeld al snijvaste handschoenen of een helm dragen. Enerzijds door het goede voorbeeld dat op het hoogste niveau wordt gegeven, anderzijds door verenigingen die zich inzetten voor veiligheid.

Vorig jaar hebben we een aantal veiligheidsmaatregelen ingevoerd op het hoogste niveau en aangekondigd dat deze maatregelen op termijn ook op de overige niveaus worden ingevoerd.


In de komende weken sturen we jullie nog tips en trucs over veiligheid. Voor meer informatie over de veiligheidsmaatregelen:

wie is online?

We hebben 187 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer