Extra informatie voor Uithof wedstrijdschaatsers, vanaf junioren.

Let op: deze informatie moet nog geüpdate worden!


Omdat de vereniging veel tijd en geld investeert in deze categorie, worden een paar voorwaarden gesteld. Voor wedstrijdschaatsers zijn zomertrainingen verplicht. Wil je bijvoorbeeld straks 2x trainen op de Uithof, dan neem je ook deel aan 2 zomertrainingen bij de IJVL. Wil je 3x trainen op de Uithof, dan doe je aan 3 IJVL- zomertrainingen mee. De zomertrainingen zijn ook verbonden met de IJVL kampen. Je moet om deel te kunnen nemen aan de Kerstkampen in Nederland en Inzell minimaal 2 Uithoftrainingen volgen en dus 2 zomertrainingen. Daarnaast zijn er voor deelname aan kampen nog andere voorwaarden van kracht, namelijk deelnemen aan het herfstkamp en het verrichten van een taak als vrijwilliger binnen de club (er zijn veel – ook leuke – klussen te doen, b.v. in een van de vele commissies , maar je kunt ook training geven, zowel ’s zomers of ’s winters; zie hieronder).


Training geven!

Diverse junioren en neo’s die zelf wedstrijdschaatsen, geven ook zomertrainingen, vaak aan mini’s welpen en pupillen. Zij geven loop- en conditietraining, skate-skeelertraining of fietstraining. Het is een hele goede manier om ook jezelf te ontwikkelen. Als trainer leer je om voor een groep te staan, duidelijke opdrachten te geven en vooral om een groep kinderen enthousiast te maken. Je stimuleert ze om zichzelf conditioneel of technisch te ontwikkelen. Zo draag je bij aan de ontwikkeling van toekomstige wedstrijdschaatsers van de club.

Training geven telt bovendien mee als zomertraining. Zo kun je bijvoorbeeld zelf skeeleren en fietsen bij de IJVL en 1x droogtraining geven aan een andere IJVL-trainingsgroep. Dit zijn dan totaal 3 trainingen, waardoor je ook 3 ijstrainingen kan volgen in het nieuwe schaatsseizoen 2017-2018. Als je training wilt gaan geven, meld je dan snel aan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., de trainingscoördinator.

wie is online?

We hebben 333 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer