Tijmen Snel legt voor het tweede jaar op rij beslag op de traditionele openingswedstrijd van het schaatsseizoen: de IJsselcup. Met een vierde plek op de 500m en een vijfde op de 1500m bleef hij zijn ploeggenoot van het Jumbo Visma Development Team, Merijn Scheperkamp, voor.

Met zijn 500m wist Tijmen ook een startbewijs voor het World Cup Kwalificatie Toernooi te behalen. Voor de 1000m en 1500m had hij zich al geplaatst door zijn resultaten van vorig jaar. Ook Kjeld Nuis zal over twee weken op de drie kortste afstanden van het WCKT starten.

 

In Deventer begon dit weekend de serie wedstrijden om de Holland Cup afstanden. Op de eerste dag is dat tegelijkertijd de IJsselcup - een klassement over de 500m en 1500m. Vorig jaar wist Tijmen de IJsselcup te winnen door nipt Gijs Esders voor te blijven. Bij afwezigheid van Gijs was de tegenstand beperkt tot een man of 3-4.

Op zijn 500m liet Tijmen geen twijfel over zijn aspiraties. Voor de tweede keer in zijn carriere opende hij onder de 10 sec, en reed door naar een scherpe 36.04. Daarmee hoefde hij alleen Dai Dai Ntab, Michel Mulder en Jesper Hospes voor zich te dulden. De spanning leek daarmee geweken. De 1500m was dan ook niet scherp, de 1.52.50 en de vijfde plaats viel wattegen. Maar het was genoeg voor de hoogste tree - de eerste in de outfit van Jumbo Visma. Onder het toeziend oog van assistent-scheidsrechter Ingrid Heijnsbroek mocht Tijmen de bloemen en bokaal weer mee naar huis te nemen.

tijmensnel ijsselcup1

De uitslagen van de IJsselcup staan hier.

 

wie is online?

We hebben 302 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer