Op 1, 2 en 3 november reden IJVL-ers Kjeld Nuis en Tijmen Snel in Thialf het World Cup Kwalificatie Toernooi, de eerste belangrijke wedstrijd voor de schaatstoppers. Kjeld wist op zijn 1000 en 1500 meter een startbewijs te veroveren, Tijmen reed op de 500 en 1000 meter mooie persoonlijke records. 

 

De club (IJVL-) en teamgenoten (Jumbo Visma) Kjeld en Tijmen hadden toegewerkt naar een eerste piek op dit toernooi. Op vrijdag greep Kjeld nog net mis: op de 500 meter werd hij met zijn 35.13 zesde en viel dus net buiten de prijzen. Tijmen reed meer dan 3/10e van zijn persoonlijk record af en kwam tot 35.44 - goed voor een dertiende plaats.

Zaterdag reed Kjeld een bizarre 1500 meter in 1.44.71, waarin hij: bijna onderuit ging, wilde stoppen, toch de achtervolging inzette, zijn tegenstander inhaalde, de afstand won met 2/100e, gediskwalificeerd werd en vervolgens toch als winnaar aangewezen. Dan deed Tijmen het rustiger aan, iets te rustig, zijn 1.48.23 lag boven zijn beste tijd van vorig jaar.

Zondag reed Kjeld een spannende rit tegen Kai Verbij, de man uit Hoogmade. Kai verwees Kjeld, die een scherpe 1.07.82 reed, niet alleen naar de tweede plaats, maar pikte tegelijkertijd zijn baanrecord in Thialf af. Maar het belangrijkste voor Kjeld was toch bereikt: twee starttickets voor zijn favoriete afstanden. Tijmen had zich herpakt na de zaterdag, en reed een sterke 1000 meter in opnieuw een persoonlijk record: 1.09.68. Ook hij kan terugkijken op een goed weekend, waarin hij voor het eerst tijdens een groot toernooi reed in de kleuren van de Jumbo Visma opleidingsploeg.

 

Voor de uitslagen, zie hier.

wie is online?

We hebben 292 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer