Tijmen Snel, de IJVL-er die deel uitmaakt van het Jumbo-Visma talententeam, heeft mooie resultaten geboekt op het NK afstanden. Op zowel de 500 als de 1000 meter wist hij “in het linkerrijtje” te komen – het scorebord in Thialf toont op scherm 1 de eerste tien.

Grote afwezige was de andere IJVL-er in dienst van Jumbo-Visma: Kjeld Nuis. Door een zware griep was Kjeld niet in staat zijn nationale titels op de 1000 en 1500 meter te verdedigen.

Op de openingsafstand van het NK, de 500 meter heren, reed Tijmen als een van de weinigen een persoonlijk record. Na een degelijke opening volgde een uitstekende ronde, in de moeilijke laatste binnenbocht wist hij nog veel snelheid te maken. Met de 35.35 werd hij tiende, en bleef slechts een halve seconde verwijderd van het podium!

Zondag mocht hij aantreden voor de 1000 meter. Zijn opening was helaas niet goed, maar dankzij een sterke laatste ronde perste hij er een tijd onder de 1.10 uit: 1.09.84 was net boven zijn pr, maar voldoende voor een negende plek. De afstand tot het podium was nog geen seconde. Tijmen kan hij terugkijken op een sterk toernooi, met een goede progressie naar de top-10.

 

wie is online?

We hebben 457 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer