Op een enerverend NK sprint dit weekend in Thialf reden de twee IJVL-ers prachtige resultaten. Kjeld haalde zijn eerste nationale sprinttitel binnen, in een spannend duel met Ronald Mulder en Lars Velema. Tijmen maakte indruk door op zijn debuut meteen 5e te worden. Beiden profiteerden van een mislukt toernooi van de twee favorieten: Hein Otterspeeer en Ronald Mulder. Maar dat is nu eenmaal het sprinten: je moet vier keer er staan - en dat deden Kjeld en Tijmen.

 

Het begin was voor onze IJVl-ers niet heel hoopgevend. Tijmen maakte enkele grote misslagen bij de start van zijn eerste 500 meter, en eindigde teleurstellend op de tiende plek. Kjeld zocht naar zijn wedstrijdritme en kwam niet verder dan een zesde plaats, ver achter winnaar Ronald Mulder. Op de 1000 meter herpakten de mannen zich. Vooral Kjeld leverde een knappe prestatie: hij moest maar liefst drie keer starten, nadat zijn ploeggenoot Otterpseer was gediskwalificeerd. Toch won hij de 1000 meter met grote voorsprong en sprong naar de tweede plek. Tijmen reed ook een uitstekende 1000 meter, eindigde als vierde en klom daarmee naar plek 6 in de tussenstand.


Op zondag reed Tijmen een heel goede 500 meter, hij reed de vijfde tijd van het veld, vlak boven zijn pr en nog voor Kjeld (6e). Door de val van Ronald Mulder zag Kjeld zijn kansen toenemen, maar hij moest nog wel een gat dichten met Lennart Velema. Kjeld won de 1000 meter wederom ruim, maar het was maar net genoeg voor de eindoverwinning: zijn voorsprong in het klassement op Lennart Velema was maar 5/100e punt. Zijn eerste nationael sprinttitel was een feit! Tijmen eindigde met een keurige vierde plaats op de 1000 meter en een vijfde plek in het eindklassement. Voor een debutant -vorig jaar reed Tijmen nog het NK allround- een prachtige prestatie.

 

De uitslagen staan hier

wie is online?

We hebben 367 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer