De IJVL werkt veel en graag met vrijwilligers. Zij zetten zich als trainer, coördinator, jury- of bestuurslid enorm in om iedereen met  plezier de schaatssport te laten beoefenen, in welke vorm dan ook. Dit gaat in het algemeen natuurlijk hartstikke goed.  
Al enige jaren kennen we de gedragsregels voor trainers, coaches en rijders, volgens de moderne richtlijnen van de KNSB en NOC-NSF.  Deze gedragsregels bieden hopelijk aan iedere sporter voldoende duidelijkheid over de kaders waarbinnen we onze sport beoefenen.

 

Steeds meer clubs hebben ook, aangespoord door KNSB en NOC-NSF, een vertrouwenspersoon aangesteld. In zeldzame gevallen kan het immers tussen mensen wel eens mis gaan, bijvoorbeeld in de vorm van grensoverschrijdend gedrag.  Denk hierbij aan agressie, ernstige vormen van pesten of (seksuele) intimidatie.  
Wat te doen als je slachtoffer bent van dergelijk gedrag? Spreek eerst, indien mogelijk, zelf de persoon in kwestie aan op het gedrag en/of praat met anderen erover. Als dat om bepaalde redenen niet kan of aanspreken niet helpt of als het gedrag heel ernstig is, dan kun je terecht bij de vertrouwenspersoon.  Ook derden, die grensoverschrijdend gedrag signaleren, kunnen een melding doen of met de vertrouwenspersoon overleggen.  
Sinds ruim 8 jaar ben ik de vertrouwenspersoon van de IJVL. Ik schaats zelf al meer dan 20 jaar met veel plezier bij onze vereniging. Af en toe rijd ik een marathonwedstrijd en ook heb ik 5 keer een 200 km gereden.  Daarnaast geef ik trainingen aan de G-schaatsers.  
Ik hoop en verwacht dat jullie mij niet vaak nodig zullen hebben. Maar als je mij wilt spreken, bereik je mij het makkelijkst Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06 5258 2321, bij voorkeur na kantooruren.


Andrea  Landman, Oegstgeest

wie is online?

We hebben 515 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer