Bij de Nieuwjaarswedstrijd van het District Sassenheim hebben drie IJVL’ers het podium gehaald en twee van die drie werden zelfs de winnaar van het goud.

Een hele mooie score voor de IJVL, het komt niet vaak voor dat de vereniging meerdere gouden medailles pakt bij een Districtswedstrijd.

In de allerjongste categorie (benjamins) was het Vincent Meulmeester die het goud pakte. Vincent schaatst nu anderhalf seizoen bij de IJVL en was vorig seizoen al derde bij de Nieuwjaarswedstrijd. Ten opzichte van vorig seizoen is Vincent enorm vooruitgegaan en vandaag resulteerde dat in een dikke verbetering van zijn PR uit het vorige seizoen. Vincent ging op de 1 ronde van 34,16 naar 30,13 en bleef daarmee zijn concurrent van STC de Rijnstreek 0,69 seconden voor.

Bij de meisjes Junioren C was het Valerie Aarts die het goud veroverde. Valerie is al jaren een vaste klant op het podium van de Districtswedstrijden. Alleen de hoogste trede, dat was haar nog niet gelukt. Valerie traint sinds deze zomer in de selectie van het District en kan daardoor op topniveau trainen met de beste faciliteiten. Dat Valerie hierdoor nog beter is geworden was te zien. Valerie reed op de 2 ronden een mooie 36,82 (voor het eerst onder de 37 seconden) en daarmee bleef ze haar trainingsmaatje uit het district een tiende van een seconde voor. Voor deze gelegenheid was Valerie in IJVL-pak gestart en niet in de Districtskleuren, dat vinden wij natuurlijk heel leuk!

Naast deze twee kampioenen hadden wij met Tom de Louwere nog een IJVL’er op het podium! Tom maakt een stormachtige ontwikkeling door dit seizoen. Afgelopen maart pas zijn eerste wedstrijd en een half schaatsseizoen later heeft hij dat PR al met ruim 5 seconden verbeterd. Hij reed zijn 2 ronden in 43,81 en daarmee werd Tom 3e en won hij dus de bronzen medaille bij de jongens welpen. Een hele knappe prestatie van hem!

Naast deze drie toppers werd er ook door andere IJVL’ers hard gereden. Dorian Hogan werd knap 7e bij de jongens welpen met een PR (45,55 op de 2 ronden). In diezelfde categorie was er ook een PR voor Boaz de Gast (51,11). Manu Lopez reed geen PR, hij reed 57,57.

Bij de meisjes welpen reed Renske Ansink naar een top 10 plaats (54,70) en Nieke de Louwere reed voor het eerst onder de minuut (58,59). Esmeralda Baljet haalde haar PR dit keer niet (1:13,85).

Bij de meisjes benjamins eindigde Finou van Os met een klein PR op de 1 ronde (36,07) net naast het podium met een vierde plaats. Haar broer Olivier van Os reed bij de mini’s een dik PR en doet nu bijna exact een minuut over de 2 ronden (1:00,02). Dat was voor de familie Van Os ook gelijk de tweede vierde plek deze avond.

Bij de meisjes mini’s reed Anna Meulmeester naar 1:04,12 op de 2 ronden. Ondanks de ruime PR verbetering ging het voor Anna niet helemaal vlekkeloos, aangezien ze op de laatste meters onderuit ging en glijdend over de finish ging. Door alle consternatie was de tijd niet goed geregistreerd, waardoor er in de officiële uitslag 1:13 genoteerd staat. Voor Anna in ieder geval een mooie motivatie om het de volgende keer nogmaals te laten zien. Elin de Gast had dit keer geen PR, ze reed 1:15,48.

Bij de pupillen reed Jelle Kokkedee naar een 7e plaats bij de jongens en kwam hij weer dicht bij zijn PR (41,89). Ook Emil Klijn reed top 10 en een PR op de 2 ronden (42,86). Bij de meisjes hadden we alleen Rune Zwinkels aan de start en zij reed een klein PR (59,12).

Bij de Junioren C was er naast het goud van Valerie nog een mooie 8e plaats bij de meisjes voor Yara van de Kop in 43,11. Julia Vonk reed ook een PR (45,52). Voor Tygo Zwinkels was er een mooie 6e plaats bij de jongens. Ook voor Tygo een mooi PR (41,72). Bij de Junioren B hadden wij nog Veerle Schenkelaars, zij reed 1:35,64 op de 4 ronden.

De volledige uitslag van de Nieuwjaarswedstrijd kun je hier vinden.

wie is online?

We hebben 399 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer