Overzicht van een aantal websites voor schaatsers

   

 

   

KNSB, Gewest en District

 KNSB De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) is de sportbond voor schaatsers en skeeleraars.

 KNSB District Sassenheim Het District Sassenheim coördineert het schaatsen in de Leidse regio en organiseert Districtskampioenschappen en diverse andere wedstrijden waaronder de Andries Kwik.

 KNSB Gewest Zuid-Holland  Het Gewest Zuid-Holland coördineert het schaatsen op de Uithof en organiseert daar Langebaan- en Marathon wedstrijden. Tevens heeft het gewest selectiesploegen voor de snelste junioren t/m neosenioren.

 KNSB regio Zuid-West De regio Zuid-West organiseert de regio-wedstrijden waarmee junioren zich kunnen plaatsen voor deelname aan het NK Allround en het NK afstanden.
   

 

   

 IJsbanen

 
 Leidse ijsbaan De Leidse IJsbaan aan de Vondellaan. Hier organiseert de IJVL trainingen voor de jeugd en voor volwassenen.

Uithof De 400m baan waar onze snellere wedstrijdjeugd traint en wedstrijden rijdt. De IJVL geeft hier ook trainingen voor de  snellere volwassenen. 

 IJsbaan Haarlem                Op de 400m baan in Haarlem geeft de IJVL 2x per week trainingen voor volwassenen. Op deze baan organiseren wij ook vaak ons jaarlijks Club Kampioenschap.
   

 

   

 IJVLtoppers

 
Wiki over Roxanne van Hemert
Roxanne grossiert nog steeds in clubrecords bij de mini's, welpen en pupillen. In haar succesvolste jaar, 2009, haalde zij 4 wereldtitels bij het WK junioren.

 Marieke van Hoek Marieke doet al jaren succesvol mee aan nationale en internationale skeelerwedstrijden. In 2007 was zij Nederlands Kampioen op de weg.

 Kjeld Nuis
 Wiki over Kjeld
Kjeld hoeft nauwelijks nog een introductie. Hij hoort al weer een aantal jaar tot de Nederlandse en wereldtop op de 1000m en 1500m.

 Wiki over Laurine van Riessen Laurine is onze 1e Olympische deelnemer en veroverde in Vancouver meteen al brons op de 1000m!
   

 

   

 Schaatsnieuws

 
 KNSB nieuwssite               Schaatsen.nl, de nieuwssite van de KNSB.

 Alle Uitslagen Speedskating, een internationale site met alle langebaan uitslagen

 SchaatsUpdate.nl Schaatsnieuws, schaatsfoto's en schaatsuitslagen vind je op SchaatsUpdate.nl!

 Shorttrack Nieuws Alle (internationale) informatie over shorttrack-wedstrijden.
   

 

   

 Informatie voor schaatsers

 
 Schaatsoefeningen
 voor de jeugd
Site met een overzicht van veel oefeningen en spelvormen m.b.t. het leren schaatsen door (jeugd-)schaatsers. Het kan gebruikt worden door Jeugdschaatstrainers en -begeleiders bij het voorbereiden en opstellen van schaatslessen.

 Berekenen van
 rondetijden
Mogelijkheid heel flexibel voor iedere schaatsafstand een schema te maken (link "schema's" links op de de site)

 Ranglijst van Nederlandse schaatsers Seizoens ranglijsten van de KNSB, de officiële ranglijst van Nederlandse schaatsers.

 Historie van
 Wereldrecords  schaatsen

Site met linken voor overaicht van alle Wereld en Nederlandse Records schaatsen. Kijk naar de invloed van schaatspakken en de klapschaats.

 Schaatsen slijpen Hoe je zelf je schaatsen kunt slijpen.
   

Sponsoren

Wedstrijden en Trainingen

THUIS TRAINEN

 


INSCHRIJVEN:

ZOMER DROOGTRAINING VOLWASSENEN 2021

SKEELERTRAINING LEIDERDORP 2021 


STARTLIJSTEN:

 


UITSLAGEN:

Maand Agenda

No events

wie is online?

We hebben 536 gasten en geen leden online

Auteursrecht © IJssport Vereniging Leiden (IJVL)

Disclaimer